Овсяная диета, овсяная диета отзывы, овсяная диета для похудения, овсяная диета результаты

Овсяная диета является прекрасной альтернативой всем новомодным диетам, которые обещают мгновенную потерю веса без вреда для здоровья и обретение аппетитных форм

овсяная диета

Овсяная диета

Статьи:
Польза пищевой клетчатки
Овсяные продукты
Хлеб
Мука
Способы эффективного похудения
Дуэль блюд — картофель или каша

Овсяная диета прекрасная альтернатива всем новомодным диетам, которые обещают мгновенную потерю веса без вреда для здоровья (подумать смешно) и обретение аппетитных форм.

С овсяной диетой ваше здоровье будет прекрасным, настроение всегда отменным, а килограммы постепенно покинут тело не вызвав никакого дискомфорта.

Прогуливаясь по просторам супермаркетов, вы неоднократно обращали внимание на разнообразие изделий из овсянки: печенье, мюсли, хлебцы, сладкие батончики и это далеко не весь список продуктов производимых на сегодняшний день. Из всего этого стоит сделать вывод, ведь такое обилие овсяных изделий может говорить только об одном – полезности данной каши, которая неоднократно доказана врачами и диетологами из разных стран.

В чем же заключается польза овсяной каши

– это кладезь клетчатки и полезных микроэлементов, которые в нашем организме выполняют очень важную миссию под названием «очистка кишечника». Таким образом, происходит кардинальная очистка от шлаков и токсинов, вредных солей и застоявшейся воды, а также свободных радикалов, понижается уровень холестерина. Люди, которые страдают от болей в желудке, гастрита, язвенных и прочих болезней знают наверняка, что завтрак из овсяной каши – это отличное самочувствие на протяжении дня и, со временем, избавление от заболеваний.

Многие девушки используют овсянку как маску для лица, ведь благодаря ней личико очищается, кожа становиться гладенькой, бархатной, а угревая сыпь проходит быстро и бесследно. Такой же результат можно получить и после введения каши в привычный рацион или овсяной диеты.

Овсянка для похудения – чистим организм по всем пунктам

Задумайтесь над тем, что в вашем организме с течением времени начинает откладываться много не переваренной пищи, которая забивает кишечник, позволяя собирать ему массу шлаков и токсинов, которые препятствуют всасыванию полезных веществ из потребляемой пищи. Порой вес шлаков достигает 15 килограмм и так просто от них не избавиться, к этому нужен, прежде всего, рациональный и правильный подход.

Овсяная диета для похудения призвана не расщеплять жиры, а уменьшить их накопление посредством нормализации работы кишечника. Если по окончанию диеты ваш день будет начинаться из тарелочки овсянки с кусочками сухофруктов, то вы всегда будете в форме, ведь наличие завтрака – обязательное условие для нормального метаболизма, тем более, если он такой полезный и вкусный.

При правильном соблюдении овсяная диета результаты дает сразу, потеря веса достигает 3-5 килограмм в неделю и вы-то, уж точно, знаете, что это безопасно, ведь очищение от шлаков и токсинов прямой путь в здоровую, не отяжеленную вредными веществами жизнь. И пусть это монодиета, но она лечебная и очень эффективная.

Как долго длится овсяная диета?

Несмотря на свою полезность и безвредность овсяная диета не продолжается более 10 дней, ведь питание одним продуктом продолжительное время вызывает сбои в работе организма, а общее состояние может ухудшиться. Вы ведь не за этим гонитесь? Если уже и хочется повторить диету, делайте это спустя 5-7 дней, в течение которых питайтесь привычным образом, но с исключением всего жирного, сладкого, мучного и жареного.

Первоначальным этапом все же будет очищение, которое проводиться таким образом:

1. Берете 4 столовые ложки нешлифованного риса и заливаете их литром воды, данную смесь оставляете на ночь, а утром провариваете до получения киселеобразной кашицы (по времени примерно 45-60 мин.).

2. Выпивается масса натощак, после чего на протяжении 5-ти часов запрещено кушать и пить (все кроме минеральной негазированной воды). Потом кушать можно все, но в умеренном количестве, желательно налегать на полезную, питательную пищу, ведь вы готовитесь к диете.

3. Прием пищи прекратите за 3-4 часа до отхода ко сну, что значительно улучшит пищеварение и поможет вам прекрасно отдохнуть, а утром проснуться бодрым и полным сил человеком.

Данную процедуру стоит проводить в течение недели, по истечению которой начинается овсяная диета. Польза от очистки будет замечена вами с первых дней, ведь работа желудочно-кишечного тракта улучшиться, а вес тронется с «мертвой точки». Это и оптимизма добавит и самочувствие улучшит.

Итак, весь рацион овсяной диеты будет состоять из данной каши, также можно в промежутках лакомиться овощами и фруктами, но только не сладкими (бананы, виноград и картофель исключите на этот период). Данный вариант диеты является самым простым и не отяжеленным никакими изысками процессов готовки.

Существует и более насыщенный вариант, который предлагает питаться овсяными хлопьями попеременно с цельным дробленым овсом. При этом готовить каши можно как на воде, так и молоке (к первому варианту диеты это тоже относиться). За день положено съедать 600 гр. крупы и выпивать 2 литра воды включая чай, кофе необходимо исключить.

Питание происходит по «шахматному принципу»: 1-й день чередуете зерновую кашу и хлопья, приготовленные на воде, 2-й день пища принимается в том же порядке, но готовиться на молоке с минимумом жира. Разнообразие и яркость рациона понравится всем, да моторика желудка значительно улучшится. Начинать день стоит из зерновой каши.

Овсяная диета для похудения во втором варианте разрешает употреблять также по 300 грамм овощей и фруктов с низким гликемическим индексом. Чтобы не возникло запоров и прочих неприятностей со стулом стоит в утреннюю порцию каши класть немного измельченного чернослива или же инжира: это и вкус улучшит и пользу принесет.

Помните: соль, сахар, мед, масло и иные вредности на диете запрещены, можно использовать корицу для разнообразия и придания блюдам приятного вкусового оттенка.

Противопоказаний к данной диете нет, она, как и многие монодиеты, запрещена беременным женщинам и кормящим мамам. Другим людям она, наоборот, полезна. Если уровень холестерина в крови превышает норму, то овсяная диета с легкостью исправит неприятную и опасную ситуацию, это же касается и тех, у кого угревая сыпь стала постоянной. Питание овсянкой приведет кожу и холестерин в порядок.

Овсяная диета: отзывы бывалых

Все кому довелось лично испробовать питание овсянкой, утверждают, что овсяная диета для похудения – это прекрасный толчок к дальнейшей потере веса, которая со временем происходит быстрее благодаря отсутствию шлаков и прочей гадости в кишечнике. Потери веса самые разные, от 4,5 кг. до 10, все зависит от стартового веса c которым начиналась овсяная диета. Отзывы говорят и о том, что после овсяного питания вес самостоятельно начинает стремиться вниз, и это обусловлено процессом чистки, который запущен и продолжается еще долго, особенно если из рациона каша не исключается.

Овсяная диета: результаты не за горами

Овсяная диета результаты дарит великолепные, многие женщины и мужчины благодарны ей за помощь в нормализации работы кишечника и потерю лишних кило.

Для того чтобы изъять максимум пользы от диеты стоит заранее проконсультироваться с врачом или диетологом, ведь он сможет дать вам советы, благодаря которым результативность повыситься, а вы будете находиться в прекрасном расположении духа.

Учтите, каждый человек – личность, и работа организма также у всех разниться, именно поэтому найдите свой, индивидуальный подход к процессу похудения и очистки организма.

Диета от 500 калории на ден

Красотата се струва на някои жертви, но дали си струва да се развалят заради нея собственото си здраве? Много първо създават проблема с наднорменото тегло, а след това харчат много пари, много усилия и време за своето решение. Най-често избират кардинални решения: продължително гладуване, хирургически методи. Междувременно има ефективни диети, които показват отлични резултати. Много популярна диета от 500 калории на ден. Тя недлительная, идеален за тези, които водят активен начин на живот, възнамерява да отслабнат за кратко време.

Основните принципи и предимствата на диета

Същността на тази система за отслабване, както следва: за деня се консумират не повече от 500 ккал. Средната стойност за нежния пол е около 1500 калории на ден, така че с това намаляване на консумираната храна е доста смислено. Ако се придържат към правилното хранене, извършване на прости упражнения или да се отдадете на фитнес, тялото започва да изгаря липсващите калории от собствените си мазнини. Диета предвижда реална загуба на тегло до 1 кг дневно.

Основното предимство на диетата – може да има всякакви храни в рамките на определен лимит. Още един плюс – хранения са планирани по своя преценка. Последният по време на тази диета – не по-късно от 18 часа. Препоръчва се за през деня храна, способна максимално да се снабдяват организма с хранителни вещества, което допринася за намаляване на теглото:

  • зеленчуци;
  • плодове;
  • риба;
  • месо (пиле).

Диета ще стане по-ефективна, ако се консумират сладкиши, ограничи употребата на тестени изделия и храни с високо съдържание на мазнини, да се готви храна без масло. Той е подходящ за повечето жени, тъй като не изисква големи финансови инвестиции. С нейното разработване се превърна в много по-малко въпроси за това, как да губят тегло в домашни условия. Едновременно с диета от 500 калории на ден е невъзможно да издържи дълго време. Тя изисква контрол над себе си и сила на волята.

Вариант с 500 килокалориями си струва да се използва като експресен метод за отслабване преди триумф или за ускоряване на метаболизма, за прочистване на организма от шлаки и токсини, подобряване на обмяната на веществата. При метода има и значителни негативни последици. Ограничения заплашват сериозни последици:

  • главоболие;
  • нервност;
  • обмороком;
  • лошо самочувствием;
  • влошаването на състоянието на ноктите, зъбите и косата;
  • риск от разболяване от анорексия.

На гладно ден се препоръчва да се организира 1-2 пъти на 7 дни, по-често ще бъде вредно за здравето. При това диетолозите не препоръчват на своите клиенти след 16 часа. Интервали между отделните хранения трябва да са малки, най-важното е да не се прекалява. Работа от следните видове разтоварване дни:

  1. Ябълков. Цял ден се яде само ябълки (1 кг плодове се разделят на няколко части). Препоръчва се за почистване на червата, възстановяване на обмяната на веществата, профилактика на хипертония.
  2. Краставица. Дневната норма на потребление – 1 кг плодове. Препоръчва се за ускоряване на метаболитните процеси, стимулиране на дейността на червата, при повишен холестерол.
  3. Млечни продукти. На ден трябва да се пие до 6 чаши кисело мляко или мляко. Разгрузочная диета помага бързо да се намали теглото, да се балансира обмяната на веществата, почистване на червата, да се снабдяват организма с необходимите витамини.

Правила за изчисляване на калориите

Според диетолози, преди да отидете на диета, трябва да се направят някои изчисления. Благодарение на тях ще успее да се изчисли размера на допустимото от калориите, идващи от даден тегло и ръст. Трябва да се изважда от неговия растеж цифра 100 и сравнение на получения резултат с теглото. Ако имате фигура, равна на теглото или повече него, ще отговарят на програма №1 на диета. В други случаи се прилага вариант №2.

По програма №1 вземете своя ръст в сантиметри, се лишат стойност на теглото. Полученият резултат се умножава по 3. При вариант №2 резултат се умножава по 2. Получени при изчисляването на цифри допълнително добавете дневно 500 калории. Например, при ръст 168 см и тегло 67 кг трябва да се насладите на схема №2: (167-66) х 2 = 202. В този случай по време на диета за постигане на най-добър резултат позволено да се консумират 702 калории дневно (500+202).

Проба меню диета от 500 калории на ден

Изключително важно е да не се излиза извън полагаха количество калории. Под контрол трябва да бъде приемана храна и напитки. Последните също са взети предвид при изчисляването на калории. Предварително намерете таблицата на калории и сверяйте по схемата на всички продукти. При определени условия в 7-дневен ограничения в яденето успеят да губят тегло 7-10 кг., Меню на диета от 500 калории на ден за една седмица:

  1. Закуска: средно парче сирене или зелена ябълка, кафе (неподсладено).
  2. Втора закуска: един портокал.
  3. Обяд: зеленчукова супа с боб или варен карфиол (200 гр), варени пилешки гърди (100 гр).
  4. Вечеря: 1 ябълка, кисело зеле (200 гр) или салата от сирене, пресни зеленчуци, вода.

За поддържане на енергията, на здравето на клетките, мускулите, в разгрузочную диета е важно да включва протеини (до 50 грама). Включвайте в менюто за всеки ден полезни ястия: варена на пара риба, нискомаслени млечни продукти, скариди, риба, тофу. Добре утоляват глада храни, богати на фибри: боб, ядки, семки, ядки. За закуска са идеални яйца – те имат висока хранителна стойност и малко въглехидрати, калории (не повече от 90 калории). Отлична закуска между храненията – плод.

Коментари за резултатите след отслабване

Олга, 20 години Преди раждането бях 45 кг, но след тях силно се възстановява. След още коментари съпруг задумалась, как да губят тегло и се спря на диета от 500 калории на ден. Чудесен резултат – за една седмица се откъсна с 9 кг. Диета не пречи тя да ходи нито на уроци по музика, нито на уроци по дизайн. Препоръчително е предварително да обмислят меню за една седмица, за да включите извара, кисело мляко, зеленчуци, изключи високо калорични сладкиши и брашното.

Елена, на 35 години: Първоначален растеж – 158, тегло – 58. 6 дни съм използвал не повече от 500 калории и за това време отслабнах с 5 кг Примерен хранителен режим: кисело мляко за закуска, лека супа и чай, на обяд, на вечеря. Перекусывала ябълки, киви, портокал. Допълнително ходеше на фитнес. Ако погледнете в снимки преди и след, резултатът е забележим с невъоръжено око: след диета е почти изчезна корема и ханша.

Василиса, на 31 години: Френски много обичат нискокалорична диета от 500 калории на ден. За нея пишат в много списания, често казват по телевизията. Ограничаване на приема на калории, наистина ви помага да се справите с наднорменото тегло, без хапчета, препарати, средства и специални комплекси. Освен загуба на тегло диета подобрява показателите на захарта и намалява нивото на холестерола. Резултатът подкрепа на спорта.

Рейтинг
( Пока оценок нет )
Рассказать друзьям о похудении
Добавить комментарий